Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ος Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας «ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ»
 

«ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ»
Συκιές Θεσσαλονίκης, οδός Αν. Παπανδρέου 136, Τ.Κ., 566 26,
Τηλ. – fax: 2310 - 642830, e mail: xiliadentra@gmail.com

Adobe Systems
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2ος Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας «ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ»

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Αφού πέρασαν κάποιες ημέρες από την επιτυχή διεξαγωγή του 2ου αγώνα ορεινής ποδηλασίας «1000 ΔΕΝΤΡΑ» και ο οποίος για πρώτη φορά εντάχθηκε στα 20α Αλεξάνδρεια, νιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε για κάποια πράγματα, που μας απασχόλησαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του αγώνα και να εκθέσουμε ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με τη διοργάνωσή του.
Επειδή όμως, θεωρούμε τη διοργάνωση ενός τέτοιου αγώνα, περισσότερο σημαντική από οποιαδήποτε διοικητικά θέματα, θα αποφύγουμε όσο είναι δυνατόν σχετικές αναφορές.
Τα μέλη του ΑΣ 1000 Δέντρα, έχοντας ως αναφορά τον περσινό αγώνα ορεινής ποδηλασίας και λαμβάνοντας υπόψη τη θετική ανταπόκριση του κόσμου που συμμετείχε, επιθυμούσαμε τη διοργάνωση εκ νέου ενός αγώνα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. Είναι πραγματικά απορίας άξιο, γιατί εδώ και τόσα χρόνια κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον για την καθιέρωση ενός τέτοιου αγώνα, στο φυσικό περιβάλλον των αθλητών, αλλά και των ερασιτεχνικά ασχολούμενων με την ποδηλασία βουνού. Σε συνδυασμό δε με τους καταστατικούς σκοπούς του σωματείου μας, σχετικά με την προβολή του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας καθώς και την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος εν γένει, θεωρήσαμε επιτακτική ανάγκη τη διεξαγωγή και καθιέρωση ενός τέτοιου αγώνα.
Από τις αρχές του τρέχοντος έτους σκεφτόμασταν την πραγματοποίηση του στόχου αυτού. Μετά από μία άτυχη επιλογή μας ως προς την ημερομηνία (29η Αυγούστου) και τη σύμπτωση με άλλους δύο αγώνες, αποφασίσαμε την αλλαγή της και την διοργάνωση του αγώνα μέσα στον Οκτώβριο, όπως και την περσινή χρονιά. Ήρθαμε αμέσως σε επικοινωνία με την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και τους διοργανωτές άλλων αγώνων, που συνήθως διεξάγονται εκείνη την εποχή, ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο με δύο και τρεις αγώνες να διεξάγονται την ίδια ημέρα. Αφού εξασφαλίσαμε ότι η καταλληλότερη ημερομηνία ήταν η 17.10.2010, ανακοινώσαμε τη διοργάνωση. Στις αρχές Οκτωβρίου πληροφορηθήκαμε τη βούληση της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. να διοργανώσει τελικά αγώνα ορεινής ποδηλασίας, επικαλούμενη αδυναμία να τελέσει τον κλασικό αγώνα δρόμου, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων οικονομικών πόρων. Θεωρώντας ότι η διοργάνωση δύο αγώνων ορεινής ποδηλασίας μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες στο ίδιο μέρος, θα είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία και των δύο, συμφωνήσαμε στη συγχώνευσή τους, με την ελπίδα, ότι με τη σύμπραξή μας με την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. θα διεξαγόταν ένας αθλητικό γεγονός υψηλών αξιώσεων.
Φυσικά και αισθανθήκαμε θλίψη για τη ματαίωση του κλασικού αγώνα δρόμου, που διεξάγονταν κάθε χρόνο κατά τα Αλεξάνδρεια. Πιστεύουμε ότι όσο περισσότεροι αγώνες γίνονται, τόσο το καλύτερο για το άθλημα. Όμως η άποψή μας είναι, ότι η ματαίωση κάποιου αγώνα που διοργανωνόταν από την Ένωση ή άλλο φορέα με κρατική στήριξη, πρέπει ως απάντηση να έχει τη διοργάνωση ενός άλλου από τους συλλόγους, και όχι την αποχή από τους λίγους αγώνες που έχουν απομείνει στην πόλη μας.
Τα μέλη του σωματείου μας κατέβαλλαν μεγάλη προσωπική προσπάθεια για την επιτυχή προετοιμασία, διοργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι στην κρίση όλων. Το σωματείο μας είναι έτοιμο να συμπράξει στις προτάσεις που θα δεχθεί, είτε ατομικά, είτε σε επίπεδο συλλόγων, για την περαιτέρω βελτίωση των επόμενων αγώνων, που θα διοργανώσει.
Adobe SystemsΕυχαριστούμε την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και τους κριτές, που συμμετείχαν στη διοργάνωση του αγώνα. Η εμπειρία που αποκομίσαμε από τη συνδιοργάνωση είναι πολύτιμη για εμάς. Πραγματικά, όσο καλή θέληση και να είχαμε, δεν θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να έχουμε τόσο γρήγορα τα αποτελέσματα, που αναρτήθηκαν ήδη στο χώρο του τερματισμού.
Ευχαριστούμε όλα τα σωματεία της πόλης και τους ανεξάρτητους αθλητές, που συμμετείχαν στον αγώνα, ελπίζουμε δε να ευχαριστήθηκαν τη διαδρομή, καθώς αυτός ήταν ο κυριότερος σκοπός μας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους και τα καλά τους λόγια, και όλα τα σωματεία που απείχαν από τον αγώνα.
Ευχαριστούμε την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τροχαία Θεσσαλονίκης, το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών.
Ευχαριστούμε τέλος τους χορηγούς του αγώνα, για τα δώρα που παρείχαν στους συμμετέχοντες και συγκεκριμένα την 3E, ΜΕΛΙ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ και τα καταστήματα ΘΕΟΤΟΚΗΣ-GIANT, ΠΟΔΗΛΑΤΟΡΑΜΑ, BIKE STORE, LIAKOS CYCLING, ACTION BIKE, URBAN και ΠΟΔΗΛΑΤΟΚΙΝΗΣΗ.
Μακάρι να μπορούσαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, όμως η εικόνα του δάσους και ιδιαίτερα του «χώρου αναψυχής», όπου φιλοξενήθηκε η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα, που θύμιζε σκουπιδότοπο, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για συλλογή των σκουπιδιών, και η απουσία εκπροσώπων των κρατικών φορέων, μόνο για ευχαριστίες δεν αφήνουν περιθώρια.
Κλείνοντας με ένα αισιόδοξο μήνυμα και πιστεύοντας ότι τα πράγματα μόνο προς το καλύτερο μπορούν να εξελιχθούν, ας έχουμε για παράδειγμα τον Αλέξανδρο Ιορδανίδη, που έδειξε σε όλους μας τι σημαίνει πραγματική αγάπη για το ποδήλατο.

Θεσσαλονίκη, 01.11.2010

Α.Σ. «ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου