Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

2nd Hortiatis Uphill MTB Challenge 140413 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ» e mail: xiliadentra@gmail.com - 1000dentra.blogspot.gr 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Κυριακή 14η Απριλίου 2013 διεξήχθη με επιτυχία ο 2ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας «Hortiatis Uphill Mtb Challenge», που διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ σε ανηφορική διαδρομή 25 χιλιομέτρων περίπου. 
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε, όπως και πέρσι, στο φράγμα της Θέρμης σε υψόμετρο 100 μέτρων, ενώ ο τερματισμός φέτος μεταφέρθηκε στο χώρο δίπλα στο πάρκο κεραιών σε υψόμετρο 900 περίπου μέτρων. 
Η διαδρομή ήταν ίδια με τον περσινό αγώνα, εκτός από τη διαφοροποίηση του σημείου τερματισμού και διερχόταν από δασικούς δρόμους και μονοπάτια παρουσιάζοντας πολλές εναλλαγές με όμορφα και τεχνικά σημεία. 
Δυστυχώς φέτος αλγεινή εντύπωση άφησαν στους συμμετέχοντες τα παράνομα κομμένα δέντρα κατά μήκος της διαδρομής. 
Ύστερα από τον έντονο καύσωνα, υπό τον οποίο τελέστηκε η περσινή διοργάνωση, ο συγκεκριμένος αγώνας φαίνεται να δημιουργεί παράδοση αναφορικά με τις αντίξοες συνθήκες, υπό τις οποίες διεξάγεται. Έτσι και φέτος, οι άσχημες καιρικές συνθήκες πριν την εκκίνηση του αγώνα σίγουρα αποθάρρυναν αρκετούς, στη γραμμή της εκκίνησης ωστόσο βρέθηκαν 72 θαρραλέοι αθλητές, ένας εκ των οποίων από τη γειτονική Βουλγαρία, οι οποίοι τις αψήφησαν και αντιμετώπισαν με επιτυχία την καταρρακτώδη βροχή και το έντονο κρύο, που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. 
Ούτε η λάσπη που ήταν πανταχού παρούσα καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής και έκανε τον αγώνα μία πραγματική δοκιμασία, στάθηκε εμπόδιο ικανό να σταματήσει την προσπάθειά τους, ενώ οι ελάχιστες εγκαταλείψεις οφείλονταν σε τεχνικά προβλήματα. 
Ύστερα από ακριβώς 1 ώρα 27 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα πέρασε τη γραμμή τερματισμού το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα και αθλητής των Μαχητών Πεύκων, Δημήτριος Αντωνιάδης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση. Η επίδοσή του πραγματικά εξωπραγματική, ιδίων αν ληφθούν υπ’ όψη οι συνθήκες υπό τις οποίες επιτεύχθηκε. Δεύτερος στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία Ανδρών και με τον επίσης εκπληκτικό χρόνο 1:35:55’ τερμάτισε ο Αλέξανδρος Ιορδανίδης των Χιλίων Δέντρων, ενώ το βάθρο της γενικής κατάταξης συμπλήρωσε ο αθλητής του Βέλους, Σπυρίδων Γεωργάκης, ο οποίος με μία ακόμα αξιοθαύμαστη επίδοση (1:39:40’) κατέκτησε και την πρώτη θέση στην κατηγορία 30+. Την πρώτη εξάδα της γενικής κατάταξης συμπλήρωσαν οι αθλητές Ευάγγελος Παπαΐωάννου (Χίλια Δέντρα) με χρόνο 1:42:44’ (2ος στην κατηγορία 30+), Ελευθέριος Γεωργαλάς (Άρης), ο οποίος με χρόνο 1:44:38’ πρώτευσε και στην κατηγορία 40+ και Χάρης Παπουνίδης (Χίλια Δέντρα) με χρόνο 1:45:58’ (2ος στην κατηγορία 40+), Στις άλλες κατηγορίες την πρωτιά πήραν, ο Παναγιώτης Μπουκουβάλας από τη Θεσσαλονίκη στην κατηγορία εφήβων (7ος Γενικής), ο Παναγιώτης Δαγκόπουλος από τη Θεσσαλονίκη στην κατηγορία 50+ (26ος Γενικής) και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης του Μαχητή Σερρών στην κατηγορία Παμπαίδων (49ος Γενικής). Τέλος η Ελένη Διακάκη του Ροδήλιου, μπορεί να ήταν η μοναδική συμμετέχουσα στην κατηγορία γυναικών και να κατέκτησε χωρίς ανταγωνισμό το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο με την επίδοσή της (2:22:34’) κατέκτησε και τη διόλου ευκαταφρόνητη 41η θέση στη γενική κατάταξη. Κατά κοινή ομολογία ο αγώνας στέφθηκε με επιτυχία, ενώ τα θετικά σχόλια των αθλητών που πήραν μέρος μας χαροποιούν ιδιαίτερα, ιδίως λαμβάνοντας υπ’ όψη τη δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκαν. Μπορεί για μία ακόμα χρονιά οι άσχημες καιρικές συνθήκες να αποθάρρυναν αρκετούς, αλλά σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε τη διοργάνωση αυτού του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα αγώνα, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα έχουμε σύμμαχο τον καιρό. 
Θέλουμε πρωτίστως να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους  για τη συμμετοχή τους στον αγώνα, αλλά και τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους, οι οποίες θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της διοργάνωσης από όλες τις απόψεις. 
Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Φωτεινή Κατριβάνου για τη γραμματειακή υποστήριξη και τον αλυτάρχη του αγώνα Στέλιο Δημητρίου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., χωρίς τη βοήθεια των οποίων η πραγματοποίηση του αγώνα και η άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων θα ήταν αδύνατη, καθώς και τους εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), που ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. 
Τέλος ευχαριστούμε τους χορηγούς του σωματείου μας “IDEAL BIKES”, “NUTRIXXION HELLAS”, “PIZZA DELLA MAMMA”, “The Gym Oraiokastro” και το κατάστημα ποδηλατικών ειδών ΠΟΔΗΛΑΤΟΡΑΜΑ για την αμέριστη συμπαράστασή του στη διοργάνωση του αγώνα. Ελπίζουμε στη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων για την επανάληψη του αγώνα και το 2014 και την καθιέρωσή του, με την ευχή να αναδείξουμε και το δάσος του Χορτιάτη ως χώρο άθλησης και αναψυχής και να λειτουργήσει και αυτή η διοργάνωση ως επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των κινδύνων, που απειλούν τα περιαστικά δάση της Θεσσαλονίκης. 
Για παρατηρήσεις και προτάσεις σας σχετικά με τη διοργάνωση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση xiliadentra@gmail.com και στο 1000dentra.blogspot.gr. Θεσσαλονίκη, 16.04.2013 

 Το Δ.Σ. του Α.Σ. «ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου