Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

«1 st Hortiatis Uphill Mtb Challenge» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ»
Συκιές Θεσσαλονίκης, οδός Αν. Παπανδρέου 136, Τ.Κ., 56 626,
Δνση αλληλογραφίας: Αγίου Νέστορος 40, Τ.Κ. 54 632, Θεσσαλονίκη
Τηλ. – fax: 2310 - 642830, e mail: xiliadentra@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 διεξήχθη με επιτυχία ο 1ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας «Hortiatis Uphill Mtb Challenge», που διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ σε ανηφορική διαδρομή 24 χιλιομέτρων.
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στο φράγμα της Θέρμης σε υψόμετρο 100 μέτρων και ο τερματισμός στο Καταφύγιο του σε υψόμετρο 1000 μέτρων, ενώ η διαδρομή διερχόταν από δασικούς δρόμους και μονοπάτια παρουσιάζοντας πολλές εναλλαγές με όμορφα και τεχνικά σημεία.
Οι 46 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι αψήφησαν την έντονη ζέστη και εκκίνησαν τον αγώνα, αποζημιώθηκαν με τη δροσιά που συνάντησαν στο δεύτερο μισό της διαδρομής, λόγω του υψομέτρου και της πυκνής βλάστησης του πάντα φιλόξενου για τους αθλητές της ορεινής ποδηλασίας ορεινού όγκου του Χορτιάτη.
Ύστερα από 1:26:40’ τη γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο νεαρός αθλητής Ανδρέας Λουτζίδης της ομάδας Urban Bikes, ο οποίος φυσικά πρώτευσε και στην κατηγορία Παίδων στην οποία αγωνιζόταν. Δεύτερος στη γενική κατάταξη και με χρόνο 1:29:00’ τερμάτισε ο Γιάννης Διττόπουλος του Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος κατέκτησε την πρωτιά της ηλικιακής κατηγορίας 50+, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο αθλητής των Χιλίων Δέντρων Κλήμης Λιάρος, ο οποίος με χρόνο 1:33:30’ κατέκτησε και την πρώτη θέση στην κατηγορία 40+.
Στις άλλες κατηγορίες την πρωτιά πήραν, ο Ευάγγελος Παπαΐωάννου του σωματείου Χίλια Δέντρα στην κατηγορία 30+ (4ος Γενικής), ο Μιχάλης Μηλίδης του Βέλους στην κατηγορία Ανδρών (6ος Γενικής) και ο Χρήστος Κώστας του Άρη στην κατηγορία Εφήβων (13ος Γενικής).
Κατά κοινή ομολογία ο αγώνας στέφθηκε με επιτυχία, ενώ τα θετικά σχόλια των αθλητών που πήραν μέρος μας χαροποιούν ιδιαίτερα. Η ζέστη μπορεί να αποθάρρυνε αρκετούς, αλλά το σημαντικό είναι ότι μπήκαν τα θεμέλια για την καθιέρωση ενός αγώνα μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα.
Θέλουμε πρωτίστως να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους  για τη συμμετοχή τους στον αγώνα, αλλά και τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους, οι οποίες θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της διοργάνωσης από όλες τις απόψεις. Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Φωτεινή Κατριβάνου για τη γραμματειακή υποστήριξη και τον αλυτάρχη του αγώνα Στέλιο Δημητρίου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., χωρίς τη βοήθεια των οποίων η πραγματοποίηση του αγώνα θα ήταν αδύνατη, καθώς και τους εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), που ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τέλος ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα ποδηλατικών ειδών ΠΟΔΗΛΑΤΟΡΑΜΑ για την αμέριστη συμπαράστασή του στη διοργάνωση του αγώνα.
Ελπίζουμε στη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων για την επανάληψη του αγώνα και το 2013 και την καθιέρωσή του, με την ευχή να αναδείξουμε και το δάσος του Χορτιάτη ως χώρο άθλησης και αναψυχής και να λειτουργήσει και αυτή η διοργάνωση ως μοχλός για την ανατροπή των σχεδίων, που απειλούν τα περιαστικά δάση της Θεσσαλονίκης.
Για παρατηρήσεις και προτάσεις σας σχετικά με τη διοργάνωση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση xiliadentra@gmail.com και στο 1000dentra.blogspot.gr.

Θεσσαλονίκη, 10.07.2012

Το Δ.Σ. του Α.Σ. «ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου