Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ος αγώνας κυπέλλου mtb ΕΟΣ Αχαρνών

Ο Ε.Ο.Σ Αχαρνών σε συνεργασία με το Δήμο Λιδωρικίου (τοπικό συμβούλιοΔ.Δ.Καρουτών) και την χορηγία του Αναπτυξιακού - Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Καρουτιανών & φίλων Καρουτών ʽη Γαρδενίτσαʼ σας προσκαλούν σε ένα διήμερο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στις Καρούτες (22 & 23/5/2010).
Το Σάββατο 22/5/2010 θα γίνει Rock βραδιά στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσικη, όπου οι συμμετέχοντες θα διασκεδάσουν με τους ροκ ήχους των δεκαετιών ΄70 και ΄80 κάτω απ΄το φώς της πάνσεληνου και θα νιώσουν τη γαλήνη και την ομορφιά του τοπίου.
Την Κυριακή 23/5/2010 θα διεξαχθεί ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος Καρουτών στα πλαίσια τουρνουά ορεινής ποδηλασίας «Νώντας Νίκας», που θα ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες. Ο αθλητής θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τις φυσικές ομορφιές της Γκιώνας, τα απέραντα δάση με τα έλατα, τους κέδρους και την όμορφη θέα προς την Ιτέα και το Γαλαξίδι. Ένας αγώνας αφιερωμένος στη φύση που σκοπό έχει την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και των τοπικών αξιοθέατων.
Οι Καρούτες, αυτό το όμορφο χωριό της Γκιώνας, αναγνωρίσθηκε ως Μαρτυρικό χωριό για τις θυσίες των κατοίκων του στην περίοδο του 2ου Παγκοσμίου πολέμου (΄40-΄44) και έγινε παγκοσμίως γνωστό για την Μάχη της Καρούτας στις 5/8/1944.
Για δύο δεκαετίες διεξαγόταν από το Ράλλυ Ακρόπολις η ειδική διαδρομή των Καρουτών, μια απʼ τις πιο όμορφες και συνάμα πιο δύσκολες ειδικές διαδρομές του ράλλυ.
Μετά τον αγώνα της ορεινής ποδηλασίας ο Α.Ε.Π. Καρουτιανών ʽη Γαρδενίτσαʼ θα παραθέσει γεύμα με πλούσια τοπικά εδέσματα,ποτά και πολύ γλέντι.
Σας περιμένουμε και ελπίζουμε αυτό το διήμερο να μείνει «βαθιά χαραγμένο» στις μνήμες όλων μας.
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής και στείλτε την στο σύλλογο.
Ποδηλατικός Μαραθώνιος Καρουτών
Περιγραφή αγώνα
Στον 3ο αγώνα του Ανοικτού Τουρνουά Ορεινής Ποδηλασίας «Νώντας Νίκας» θα υπάρχουν 2 διαδρομές για τους συμμετέχοντες, καθώς και αγώνας για μικρά παιδιά. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει ο μεγάλος γύρος των 43 χλμ. για τις κατηγορίες Α1, Α2, Α3, Α4 και γυναικών, ενώ οι fun θα τρέξουν μια διαδρομή 20 χλμ. Για τους μικρούς ποδηλάτες η απόσταση θα είναι 3 χλμ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.00 ακριβώς για όλες τις κατηγορίες, από την πλατεία Καρουτών με υψόμετρο 1000μ. και η μεγάλη διαδρομή θα κάνει ένα κύκλο του βουνού περνώντας από τα σημεία Έλατος, Δασικό Χωριό Σιγγίτσας, Ταράτσα, Ρωμέικο, Γαρδενίτσα, Έλατος και επιστροφή στο χωριό. Για την πιο μικρή κατηγορία θα υπάρξει ένας πιο μικρός κύκλος του βουνού και θα φτάσουν στο οροπέδιο της Γαρδενίτσας και ξανά επιστροφή προς το σημείο εκκίνησης – τερματισμού.
Θα υπάρξουν 3 σημεία τροφοδοσίας – υδροδοσίας με τζελάκια, νερά, ισοτονικά, αλμυρά, γλυκά για τη μεγάλη διαδρομή και ένας σταθμός τροφοδοσίας για τους μικρούς αθλητές. Υψηλότερο σημείο του αγώνα για τη μεγάλη κατηγορία θα είναι τα 1700μ., ενώ για τη μικρή 1350μ.
Οι διαδρομές είναι σηματοδοτημένες με πινακίδες και κορδέλες σήμανσης.
Η Γραμματεία για την εγγραφή – παραλαβή αριθμών από τους αθλητές θα λειτουργήσει το Σάββατο 22/5/2010 ώρες 16.00-19.00 και την Κυριακή 23/5/2010 ώρες 09.00-10.30 στην πλατεία του χωριού Καρούτες.
Πως προσεγγίζεται το χωριό Καρούτες
Για να φτάσουν οι συμμετέχοντες στο ομώνυμο χωριό ακολουθούν την Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας και βγαίνουν στην έξοδο του Κάστρου στο 120ο χλμ. Μετά ακολουθούν τις πινακίδες για Δελφούς – Αράχωβα και αφού περάσουν το χωριό Δελφοί, συνεχίζουν το δρόμο για Άμφισσα. Φτάνοντας στην Άμφισσα συναντούν πινακίδα για Λιδωρίκι και την ακολουθούν. Μετά από 2 χλμ. περίπου βρίσκουν άλλη πινακίδα δεξιά για το χωριό Καρούτες την οποία και ακολουθούν για να φτάσουν στο χωριό.
Διαμονή
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών καθώς και των συνοδών τους προτεί-νονται τα κάτωθι ξενοδοχεία:
● Hotel Ασέλινος
Συκιά νομού Φωκίδος
Τηλ. 2266051455, 6945698999
Τιμές: Δίκλινο: 60  με πρωινό – Τρίκλινο 70  με πρωινό
● Hotel Amfissaeum
Τηλ. 2265022161
Τιμές:
Μονόκλινο: 39  – Δίκλινο: 48  – Τρίκλινο: 58  – Τετράκλινο: 68  – Πρωινό: 5 
● Ξενώνας Καλλίπολις Λιδωρίκι Φωκίδας
Τηλ. 2266022150
Τιμή: 60  το δίκλινο
● Υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης κατασκήνωσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα έχουν φροντίσει οι διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου